Válogatott napi évfordulók

2018. július 04. 00:04 - hudobny

70 éves VEREBES ISTVÁN

Július 4-én 70 éves VEREBES ISTVÁN színész, rendező

verebes_istvan_1.jpgKevés nála sokoldalúbb embert ismert a mai hazai kulturális élet, hiszen két "főfoglalkozása" mellett még hosszan lehetne sorolni, mi mindennel foglalkozott életében. Talán most csak annyit, hogy a kabaré tette ismertté, jeles konferanszié, de színműírónak és dalszövegszerzőnek is méltán titulálhatnánk. De volt újságíró a nyomtatott sajtóban és főmunkatárs a rádióban, vasárnap reggelenként műsort vezetett az egyik kereskedelmi tévében, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatójaként pedig múlhatatlan érdemek szerzett a szabolcsi megyeszékhely kulturális életének felpezsdítésében. Kapott Jászai-díjat és Karinthy-gyűrűt, a nagyközönség azonban a Heti hetes állandó közreműködőjeként zárta a szívébe, sokan sajnálták, amikor kilépett a csapatból. Azóta viszont a magánélete is nyitott könyv, tudjuk, hogy a messzi Zalában él, ha minden igaz, akkor a negyedik házasságában, és három felnőtt gyermeke van. Azt is tudjuk róla, hogy nem iszik, de nem is sportol, futkossanak mások - vallja -, ő szívesebben üldögél kávéházban vagy háza teraszán. Szereti a pénzt - ha van neki -, de amikor nem volt, akkor sem esett kétsége, a tojásos nokedlit ma is többre tartja a legrafináltabb különlegességnél is. Egyébként sem egy hajtós fajta, "hónapokig vagyok képes gond nélkül semmit tenni" - nyilatkozta egyszer. Visszatérve cikkünk elejére, igaz, hogy ezer dolgot csinált már az életében, de legfőbb vágya még nem teljesült, valószínűleg nem is fog: szeretné nyilvánosan elvezényelni Mascagni Parasztbecsület című operáját.

verebes_istvan_2.jpgA napokban megjelent Tólig című könyve 25% kedvezménnyel rendelhető a Kalendárium Press webáruházában.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3914087819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helios1949 2018.07.04. 07:12:17

Szeretem az értelmes emberek
szövegeit meghallgatni,-mégha
nem is mindig értek velük 100%-
ig egyet. Őt szerintem nem lehet
vádolni elfogultsággal semmilyen
irányban sem,-mindig törekedett
arra,-hogy senkit se bántson meg,
-s főleg ok nélkül ne. Nem örültem hogy a Heti hetesben részt vett,-nem neki való volt,-később ő is rájött erre,-s lépett...
Kívánok neki erőt,egészséget,-és
sok boldogságot a mai napon,-
és egész életében !!! Áldja meg a
MINDENHATÓ ISTEN / JHVH / !!! :)
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása