Válogatott napi évfordulók

2018. május 18. 00:13 - hudobny

65 éves CSONGRÁDI KATA

Május 18-án 65 éves CSONGRÁDI KATA színésznő

csongradi_kata_1.jpgTalán a kezdet kezdetétől tudta, hogy egyszer majd a hangjával fog sikert aratni, mert a főiskolán a musical szakra járt, s pályáját is a Fővárosi Operettszínházban kezdte. Nem sokáig babusgatták, Vámos László azonnal a Hegedűs a háztetőn című darabban adott neki feladatot, s mivel megoldotta, következett a West Side Story Consuelája, majd a Zsuzsanna és a vének címszerepe. Legnagyobb sikerét a Csókolj meg, Katám! című darabban aratta, legalábbis a színpadon, mert országos népszerűségét dalainak köszönheti. Azok közül is főként a Millió rózsaszálnak, amelyet a sajnos már elhunyt S. Nagy István írt neki, aki egyébként a férje volt. Talán ezért is viselte el Kata makrancos viselkedését a dal komponálásának idején, szegénynek ugyanis tizenháromszor kellett átírnia a nótát, amíg megfelelt élete párjának. De a 13-as szám nem bizonyult balszerencsésnek, hiszen a Millió rózsaszál óriási sikert aratott, a hasonló című lemez előbb arany, majd platina lett, azóta pedig talán nem is tartják nyilván eladási statisztikáit, annyi rekordot megdöntött már. Amint a híres nóta születésének körülményeiből is kiderül, Kata valódi boszorkány, de nem szégyelli, sőt boszorkányos ügyességgel vezette népszerű "boszorkányos" műsorát az egyik, azóta megszűnt tévécsatornán. Egyszóval ő ma az egyik legkedveltebb előadó hazánkban, sikerének receptje ismert; színésznői képességek, kellemes énekhang, biztos tánctudás, csinos megjelenés, megnyerő egyéniség. Lehet utánacsinálni! Nem boszorkányság!

csongradi_kata_4.jpgCD melléklettel kiadott Millió rózsaszál című könyve 25% kedvezménnyel kapható a Kalendárium Press webáruházában, illetve egy ide írt vagy egy üzenetben küldött rendeléssel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr4313953976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása