Válogatott napi évfordulók

2018. június 06. 00:04 - hudobny

55 éves JASON ISAACS

Június 6-án 55 éves JASON ISAACS angol színész

jason_isaacs_jpg2.jpgNehéz körülmények nőtt fel, ezért biztos megélhetést nyújtó pályát választott, jogi diplomát szerzett a Bristoli Egyetemen. Miután a kenyérkeresetet bebiztosította, pályát módosított, beiratkozott a színművészeti akadémiára, és sikeresen el is végezte.

Jellemszínész lett belőle, és hamar az egyik legkeresettebb művészek egyike lett, szerepeire ugyanis szinte tudós buzgalommal készül fel, így alakításai különlegesen hitelesek. Amikor például A hazafi című filmjére készült, egész könyvtárnyi történelmi könyvet olvasott el az amerikai függetlenségi háborúról, így az általa megformált Tavington ezredes is olyan kegyetlen emberként tűnt fel a vásznon, mint a mintájául szolgált Tarleton tábornok volt valójában.

Nem csoda, hogy a film után szegény színészt az angolok szinte "lehazaárulózták", de Isaacset nemigen érdekli a felháborodás. Ö valódi színművész, a sztárgázsit biztosító A hazafi után például nevetségesen alacsony gázsiért, heti 240 fontért vállalta el egy belfasti rendőr szerepét egy kis londoni színházban. Alaposan megválogatja milyen filmben vállal közreműködést, ezért filmográfiája nem túl terjedelmes, a Halálhajó, a Sárkányszív, az Elválni Jacktől, az Egy kapcsolat vége, az Armageddon és a Mindent a szerelemért című filmje azért nálunk is ismert, a Harry Potter-filmekben pedig ő Lucius Malfoy alakítója.

Igazi szerelme azonban a színház, több darabot rendezőként is jegyez, és arra a legbüszkébb, hogy díjat nyert az  Edinburghi Színházi Fesztiválon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr8314025926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása