Válogatott napi évfordulók

2018. június 09. 00:02 - hudobny

65 éves HŰVÖSVÖLGYI ILDIKÓ

Június 9-én 65 éves HŰVÖSVÖLGYI ILDIKÓ színésznő

huvosvolgyi_ildiko.jpegA nézők nagy része zenés darabokból ismeri, a Madách Színház számos ilyen produkciójában tapsolhattunk neki, például a Macskák, a Doktor Herz, a József és a színes, szélesvásznú álomkabát, valamint a Mária evangéliuma előadása után, s ez persze nem véletlen, hiszen először a konzervatóriumba járt zongora-ének szakra, s csak utána végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát.

Ami persze nem jelenti azt, hogy prózai alakításai ne lennének parádésak, elég csak a Bernarda Alba háza, valamint A hölgy fecseg és nyomoz című darab főszerepében nyújtott alakításaira emlékeztetni. Az utóbbi különben éppen neki való szerep, hiszen egyébként sem kimondottan hallgatag típus - amint azt évekkel ezelőtt egy tévéshowban ő maga is bevallotta. Egy írásban a színpad "virgonc kis manójá-"nak nevezték, ami igaz is, bár különben kétgyermekes családanya, lelkesen vezeti a háztartást, noha saját elmondása szerint sem egy házitündér, de főzni azért tud.

A pletykák mindig elkerülték, a hírek manapság is inkább remek szerepformálásairól szólnak, játszik például az Erkel Színházban a Billy Elliott című musicalben. Régebben forgatott filmjeivel is találkozhatunk néha, számos tévéfilmben játszott, volt hogy egy nap három különböző tévéjátékot is forgatott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr9314025866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása