Válogatott napi évfordulók

2018. június 26. 00:03 - hudobny

55 éves EPRES ATTILA

Június 26-án 55 éves EPRES ATTILA színész

epres_attila.jpg1986-ban kapta kézhez a diplomáját, tehát 23 évesen már végzett színész volt, mások ilyen életkorban kerülnek be, sokadik próbálkozás utána Főiskolára. De másokkal ilyenkor madarat lehet fogatni, ő pedig kishíján abbahagyta el sem kezdett pályafutását, ugyanis nem színész, hanem kaszkadőr akart lenni.Ezzel ifjúkori álmát valósította volna meg, ünnepeltünk ugyanis - bár első látásra talán nem látszik rajta - fiatalon komoly sportoló volt, tornázott, röplabdázott, atletizált, ejtőernyőzött, sőt, még bokszolt is.

De mégsem lett kaszkadőr, ám színészként sem találta a helyét sokáig, tizennégy év alatt tizenhárom társulat tagja volt, s bár eljátszott vagy félszáz szép szerepet, a filmnek köszönheti karrierjét. Bekerült a Cha-cha-cha és a Vérszerződés című film stábjába, a Szomszédok című tévésorozattal pedig országos népszerűséget szerzett. Mint emlékszünk Lacit, a presszós fiút alakította, s a figura élethű megformálásában sokat segített neki, hogy egy olyan balatoni üdülőben nőtt fel, amelyet az édesanyja vezetett.

Az elmúlt évtizedek alatt  alaposan belejött a színészetbe, évekig volt a Vígszínház tagja, 2011 óta pedig az Örkény István Színház tagja, és most is féltucat darabban tapsolhat neki a közönség. Sokan emlékeznek, hogy pár éve A dzsungel könyvében Sir Kánt, a tigrist alakította, ám nem csak állatok bőrébe bújik szívesen, külföldi színészeknek is szívesen kölcsönzi a hangját, ő az egyik legkedveltebb szinkronszínész.

Manapság is szívesen sportol, ha fáradtabb, inkább békésen golfozgat, de ha pörögni akar, szívesen motorozik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr5314031452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása