Válogatott napi évfordulók

2018. június 30. 00:02 - hudobny

65 éves HAL LINDES

Június 30-án 65 éves HAL LINDES amerikai gitáros

hal_lindes.jpgÜnnepeltünk annak a Dire Straits együttesnek a tagja, amely hivatalosan létező, de hosszabb ideje inaktív. Egyébiránt a formációban nem törzstag, s a közönség egyébként sem miatta, hanem Mark Knopfler reszelős hangja és csodás gitárjátéka miatt tódult annak idején koncertjeikre.

A Dire Straits-es fiúk különben egy londoni rádiónak küldték el első demo-kazettájukat, ahol rögtön játszani is kezdték azt, majd megjelent első lemezük, amely szinte hónapok alatt ötmillió példányban kelt el. A hetvenes évek végének sivárságban üde színfoltot jelentett a Dire Straits gondosan megkomponált, a rock gyökereihez visszatért zenéje. Az első nagylemezről kimásolt Sultan Of Swing című szám hat percében Mark Knopfler különb dolgokat produkált hangszerével, mint néhány kollégája egész pályafutása során.

Az együttes olyan lemezekkel tört egyre magasabbra, mint a Communiqué, a Making Movies, a koncertjeik remek hangulatát visszaadó Alchemy, vagy a pályafutásuk csúcsát jelentő Brothers In Arms. Slágerlistás dalaik közül pedig feltétlen említést érdemel a Money For Nothing, mert Amerikában és Európában egyaránt nagy siker lett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr2514044170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása