Válogatott napi évfordulók

2018. július 15. 00:05 - hudobny

65 éves BÓDY MAGDI

Július 15-én 65 éves BÓDY MAGDI énekesnő

body_magdi.jpgAz egyik legmélyebb növésű hazai énekesnő a Magyar Rádió gyerekkórusa után az első, vagyis kölyök-Generállal fellépő Mikrolied vokálban kezdte pályafutását, társai - társnői - Várszegi Éva és Herczku Annamária voltak. Akkoriban nagy divat volt a női vokál: a Neoton például a Kócbabákkal kötött érdekházasságot, és Zalatnay Cininek is voltak a hetvenes években énekes kísérői.

A Mikrolied tagjairól a későbbiek során nem túl sokat lehetett hallani, viszont az igen eredeti, dzsesszes hangú Bódy Magdi "egyéniben" is próbálkozott. 1974-ben kezdte szólókarrierjét, feldolgozta az Omega Azt mondta az anyukám és az 1958-as Boogie-woogie klubban című számát, majd szép sikert aratott a Hová mész című nótával, amely felhangzott az akkoriban rendkívül népszerű Kenguru című filmben is. Nemcsak itthon, hanem az egész egykori szocialista béketáborban vevők voltak műsorára. Az év énekesnőjévé választották 1976-ban, jóllehet az év nagy részét külföldön töltötte - 256 fellépése volt a határokon túl.

Aztán elpártolt tőle a szerencse, annak ellenére, hogy pár éve Szeretet címmel kiadott egy lemezt karácsonyra, és az utóbbi években Szakcsi Lakatos Bélával is énekelt, ő pedig nem enged maga mellé akárkit. De ma is a pályán van, újabban inkább dzsesszt énekel, és szinte minden héten van fellépése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1214106015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása