Válogatott napi évfordulók

2018. július 16. 18:54 - hudobny

100 éve született SZILÁGYI JÁNOS GYÖRGY

szilagyi_janos_gyorgy_1.jpgJúlius 16-án 100 éve született SZILÁGYI JÁNOS GYÖRGY régész, irodalom- és művészettörténész, az ókori görög és római kultúra kiváló ismerője, számos könyv -  például a kétkötetes A görög művészet világa - szerzője. Szerteágazó tudományos tevékenységet folytatott, az etruszk-korinthoszi vázafestészetnek világszerte megkerülhetetlen szakértője volt, de értett mindenhez, ami kapcsolódott az ókorhoz. Egyszer egy külföldi múzeumban sétálgatva az egyik tárlóban kiállított tárgyakat figyelve ő fedezte fel, hogy a Seuso-kincs pannoniai eredetű.

szilagyi_janos_gyorgy_2.JPGEtruszko-korinthosi vázafestészet című könyvét most antikvár példányban, 540 ft-os áron kínálja a Kalendárium Press webáruház.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr9514116687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása