Válogatott napi évfordulók

2018. július 16. 00:04 - hudobny

60 éves MICHAEL FLATLEY

Július 16-án 60 éves MICHAEL FLATLEY amerikai táncos

michael_flatley.jpgSzegény ír menekültek gyermekeként született Chicagóban, s családja az Újvilágban is féltőn őrizte a nemzeti hagyományokat. Természetesen a néptáncot is, kivált, hogy Michael nagymamája ír néptáncbajnok volt.

A kis Michael mindezek ellenére csak igen későn, tizenegy évesen kezdett táncolni, de istenáldotta tehetsége révén 17 évesen már megnyerte az ír tánc világbajnokságát - első amerikaiként a versenyek történetében. Aztán pár embert vett maga mellé, és kis csapatával beállt a hagyományos kelta népzenét a rockkal ötvöző The Chieftains együttes mögé táncolni, s így jutott el az 1994-es dublini Eurovíziós Dalfesztiválra - no nem a versenyre, csak amolyan szünetkitöltő szórakozás gyanánt. Párperces fellépése azonban óriási siker lett, mire a producerek Riverdance néven hatalmas produkciót szerveztek köré, amelynek élén meghódította az egész világot.

Becsvágyó és határozott ember lévén nem sokáig tűrte a Riverdance főnökeinek beleszólását elképzeléseibe, önálló társulatot szervezett, amely a Lord Of The Dance, majd a Fleet Of Flames című műsorával fergeteges sikert aratott mindenhol - a magyar nézők is tapsolhattak neki. A lábával másodpercenként 35 ütemet koppintó Flatley a világ legismertebb táncosa, s az egykori melós élvezi is a sikert és gazdagságot.

Makacs térdsérülése miatt ugyan tavalyelőtt végleg visszavonult a táncolástól, de koreográfusként ma is serényen dolgozik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr214106191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása