Válogatott napi évfordulók

2018. július 17. 00:05 - hudobny

130 éve született FÜST MILÁN

Július 17-én 130 éve született FÜST MILÁN író és költő

fust_milan_jpg2.jpgFinoman szólva sem volt könnyű ember; zárkózott, gőgös, sértődékeny, mogorva, ráadásul hipochonder, s emiatt keserű és boldogtalan. Munkamódszerét ismerve, az irodalomban sem találhatott sok örömöt, kínkeservesen szülte minden sorát, évekig, olykor évtizedekig kínlódott műveivel, bizonyára több kéziratlapját égette el, mint amennyi ránk maradt, verseiből például alig száz. îgy viszont csak remekmű került ki a keze alól, ha ő meg volt elégedve írásával, biztosak lehetünk benne, hogy az tökéletes is. Egyébként nem is akart irodalmár lenni - a költőket "holdkóros szépségnagykereskedők"-nek tartotta -, orvosnak készült. Idős korában aztán íróként némiképp megvalósította ifjúkori álmát, amikor megírta Szexuál-lélektani elmélkedések című könyvét, amely szintén remekül sikerült - oly annyira, hogy csak elkészülte után húsz évvel jelenhetett meg először, gyengébb idegzetűeknek ma sem ajánlható jó szívvel. 

Az évfordulóra a Kalendárium Press webáruháza Füst Milán alábbi könyveit kínálja, valamennyit 25% árengedménnyel:

A Parnasszus feléLátomás és indulat a művészetben, Írni és A mester én vagyok, valamint antikvár példányban a híres Szexuál-lélektani elmélkedéseket.

Kiemelten ajánlja továbbá Schein Gábor tavaly megjelent Füst Milán monográfiáját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr4214116763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása