Válogatott napi évfordulók

2019. január 03. 00:26 - hudobny

50 éves MICHAEL SCHUMACHER

Január 3-án 50 éves MICHAEL SCHUMACHER német autóversenyző

A németek által nagyon kedvelt Schumi 1991-ben tűnt fel a Forma-1 mezőnyében, első versenyét pedig a véletlennek köszönhette; be kellett ugrania Bertrand Gachot helyébe, akit a verseny előtt bebörtönöztek, mert gázspray-vel lefújt egy taxist. Első versenyén hetedik lett, de nagyon hamar a csúcsra ért, hiszen 1994-ben már világbajnoki címet ünnepelhetett. Hogy győzelme nem volt véletlen, azt azzal bizonyította, hogy rá egy évre megvédte elsőségét, de sikerszériájának további ismertetésétől eltekintünk, mert nagyon unalmasak lennénk. A lényeg az, hogy a Forma-1 hétszeres világbajnoka.

És voltaképpen lehetne akár nyolcszoros is, hiszen 1997-ben versenybírói döntés vette el tőle a diadalt, mert az utolsó versenyen szándékosan akarta kilökni a pályáról Jacques Villeneuve autóját. Az eset azért is fontos, mert az eset miatt sokak szimpátiája elpártolt tőle. De még bírálói is megbocsájtottak neki, hiszen a csúcsról a szakadék mélyére zuhant szegény, tragikus sorsa mindenkit megindít.

Öt éve ugyanis szerencsétlen síbalesetet szenvedett, beütötte a fejét egy sziklába, és azonnal kómába esett, amiből máig sem tért magához. Évekig kórházban kezelték, most azonban már az otthonában ápolják, de állapotáról a család alig ad ki információt. Tegnap közleményben tudatták, hogy jó kezekben van, gondos ápolást kap, de teljes gyógyulására még várni kell. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr4014530322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása