Válogatott napi évfordulók

2022. október 12. 20:17 - hudobny

75 éve született MARY ZSUZSI

2022. október 13-án 75 éve született MARY ZSUZSI táncdalénekesnő

mary1.jpgAmíg élt szegény, szigorúan Zsuzsinak kellett szólítani, a Zsuzsát nem kedvelte, egyébként is így ismerte és szerette meg az ország. Nem ma történt ez, hanem még 1968-ban, amikor a Táncdalfesztiválon fergeteges sikert aratott Mama című dalával, meg is nyerte a versenyt természetesen. Talán sokan emlékeznek még rá, mary2.jpghogy akkoriban kicsiny hazánk Mary Zsuzsi-lázban égett, a fesztivál után kiadott lemezéből hetek alatt százezer példány fogyott - ebből különben most tucatnyi aranylemez is kitelne.

Az ország kedvence volt, ezért is döbbentette meg az embereket, hogy egy nap pletyka futott végig az országon: Mary Zsuzsi férjével, Dobos Attilával elhagyta az országot, ahogy akkoriban mondották: disszidált. Ezzel aztán lőttek is hazai pályafutásának, dalait a rádió nem játszotta, még beszélni sem nagyon volt ildomos róla. De persze mindenki tudta, hogy Németországban él, ahol azonban nem énekelt, ám családanyaként is volt dolga elég, hiszen hat gyereket szült. Két férje is híres mary3.jpgember, az említett Dobos Attila jeles dalszerző és fogorvos, második párja pedig Klapka György vállalkozó volt.

Aztán 1999-ben hazaköltözött, és énekesnői karrierjét is sikerült újraindítania, lemezeket adott ki, és rendszeresen fellépett, nagy sikert aratott például a Dalnokok Ligája című tévévetélkedő showműsorában. Az idő múlásával azonban nem harcolhatott, s az öregedés gondolata annyira megviselte, hogy 2011 karácsonyán öngyilkos lett. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr7117952954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása