Válogatott napi évfordulók

2022. október 16. 19:54 - hudobny

10 éve hunyt el KOMÁR LÁSZLÓ

2022. október 17-én 10 éve hunyt el KOMÁR LÁSZLÓ énekes

komar_laszlo.jpgA népszerű előadóművész a rock and roll egyik legjobb hazai képviselője volt, s még gyermekfejjel találkozott csodált példaképével, Elvis Presley-vel. Nem személyesen persze, csak a zenéjével, amely meghatározó élménye volt akkoriban sokaknak.

Mint tudjuk, Elvis teherautósofőrből lett szupersztár, s előélet tekintetében Komár sem maradt el mögötte. Nagybetűs életének kezdetén ő is több mindennel foglalatoskodott; volt vagonkirakó, kazánfűtő és udvari segédmunkás, a legjobban viszont egy fodrász szövetkezetnél érezte magát, ahol műszaki adminisztrátorként múlatta az időt. A fodrászatban ugyanis nők között dolgozhatott, és a szépreményű énekes a gyengébb nem nagy barátja volt már akkor is. A csajozás meghatározó volt művészi érdeklődésének kibontakozásában is, legjobban az élő fellépéseket szerette, mert amint be is vallotta később: "állatian jól esett, hogy a csajok odajöttek és dícsérgettek".

komar_laszlo_2.jpgMásik szerelme ugyebár a zene volt, amelyet kezdetben a Scampolo, majd a Dogs együttesben művelt, aztán a Szemek, Szájak, Szívek, s az abból alakult Sprint együttes következett. Aztán szólópályára lépett, 1981-ben megjelent első szólólemeze, s jöttek az olyan slágerek, mint a Mondd, kis kócos és a Táncoló fekete lakkcipők. S amint a rockzene szeretete, úgy nők iránti rajongása is megmaradt haláláig. 2012-ben távozott az égi színpadokra. (Kalendárium Press)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1017955680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása