Válogatott napi évfordulók

2022. november 21. 20:57 - hudobny

55 éves ALFÖLDI RÓBERT

2022. november 22-én 55 éves ALFÖLDI RÓBERT színész, rendező, színigazgató

alfoldi_robert_4.jpgAz immár középkorú színész napjaink egyik legsokoldalúbb művésze, kezdjük ott, hogy színészként minden műfajban elsőrangú, volt Romeo, Raszkolnyikov és III. Richárd, az új Nemzeti Színház nyitóelőadásán pedig ő játszotta Lucifert. Emellett egy időben gyakran szinkronizált - a Vészhelyzetben ő volt Carter doki magyar hangja -, és volt időszak, amikor rendszeresen műsort vezetett az egyik kereskedelmi tévécsatorna reggeli magazinjában - jellegzetes hangú Csókolom! beköszönése szinte szállóige lett.

De nagyszerű rendezéseit is lehetetlen felsorolni, talán csak annyit erről, hogy pár éve dícsérő kritika jelent meg a világ egyik legmértékadóbb lapjában, a New York Timesban. A kritikus egy new yorki színházi előadást méltatott, az Arthur Miller amerikai drámaíró Salemi boszorkányok című művéből Robert Ward amerikai zeneszerző által írt operát mutatta be a társulat. A magyar Alföldi Róbert rendezésében!

alfoldi_robert_2.jpgA hazai színházművészetnek is nagy dicsőséget szerző teljesítményt ráadásul egy olyan ember érte el, aki akkoriban a Heti hetes rendszeres közreműködője volt, s ezért talán egyesek hajlamosak voltak lebecsülni képességeit. Akik viszont ismerték tehetségét, azok meg éppen attól féltek, hogy külföldi sikerei hatására haza se jön. De hazajött, ő lett a Nemzeti Színház igazgatója, s az ország első társulatának élén sem vallott kudarcot, sőt. Ennek ellenére természetesen már nem ő igazgatja a színházat, de igazából jól is van ez így. 

alfoldi_robert_1.jpgEmellett értő képzőművész is, becsüs tanfolyamra járt, s remekül fest, pár éve óriási sikerrel mutatták be színészportréit, de képeit megismerhette a párizsi közönség is. A magánéletben sem szereti a szokványos dolgokat, a trendekkel ellentétben imád enni, és nem a felkapott nyaralóhelyekre utazik pihenni, hanem egzotikus tájakra. Járt már Peruban, maláj majomrezervátumban, Iránban, és lakott az Amazonas őserdőben az indiánok között. Ezek után aligha meglepő, hogy kedvenc időtöltése az alvás. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr9017981460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása