Válogatott napi évfordulók

2023. május 10. 00:11 - hudobny

85 éves MARINA VLADY

2023. május 10-én 85 éves MARINA VLADY francia színésznő

A hatvanas-hetvenes években sokszor szerepelt a lapok címoldalain, egyrészt mert olyan remek filmekben nyújtott kimagasló alakítást, mint a Körbe-körbe, A boszorkány és A hét főbűn, másrészt pedig, mert ő volt a felesége a legendás orosz kobzosnak, Vlagyimir Viszockijnak, s viharos szerelmük - némi politikai felhangja miatt is - nem nélkülözte a botrányos epizódokat.

Tudni kell, hogy a zseniális orosz színész-énekes súlyos alkoholista volt, s ez meghatározta kapcsolatát Marinával is, akinek még a kölnijét is megitta - amint arról a színésznő Szerelmem, Viszockij című, magyarul is olvasható könyvében beszámolt. Tőle tudjuk azt is, hogy az önpusztító zseni miként próbált megküzdeni a vodkával, Espéralt ültettetett be például a bőre alá, de amikor már nem bírta ital nélkül, igazi orosz virtussal késsel egyszerűen kivágta a saját húsából.

Nem volt könnyű az élet mellette, hisz gondoljuk meg, hogy Marina hosszú évek óta már a dohányzást is abbahagyta. Akkoriban gyakran járt Kelet-Európában, magyar filmekben még játszott is, forgatott Makk Károllyal és Mészáros Mártával, s Jancsó Miklós magyar-francia koprodukcióban készült Sirokkó című alkotásának is szereplője volt. Önpusztító férje korai halála nagyon megviselte, a munkába menekült, és ma is dolgozik hébe-hóba, igaz, inkább színpadi vagy stúdiószerepeket szereti, filmet több mint egy évtizede nem forgatott. De alaposan megválogatja, mit vállal el, ezért is volt nagy megtiszteltetés, amikor pár éve Budapesten a Korona Pódiumon lépett fel. Viszockij különben a harmadik férje volt, első két házasságában három gyereket szült. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr7518116826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása