Válogatott napi évfordulók

2023. május 14. 00:07 - hudobny

25 éve hunyt el FRANK SINATRA

2023. május 14-én 25 éve hunyt el FRANK SINATRA amerikai énekes és színész

Pályafutása során végig azt suttogták, hogy karrierjét a maffia egyengeti, nyílt - bár hivatalosan soha be nem vallott - titok, hogy Coppola A Keresztapa című filmjében róla mintázta Johnny Fontane alakját, akinek életveszélyes fenyegetéssel szerezte első szerződését Don Corleone.

Sinatra pályakezdése nem volt ilyen félelmetes, de nem nélkülözte a trükközést. Még ismeretlen kis énekes volt, amikor fiatal lányokat fogadott fel, akik előadása közben a megadott jelre sikoltozni kezdtek a nézőtéren. Az impresszáriók persze azt hitték, fergeteges sikere van, így szívesen foglalkoztatták.Így lett egyre népszerűbb énekes, aki aztán zenés filmekben is lehetőséget kapott, s miután a Most és mindörökké című filmben nyújtott alakítását Oscar-díjjal ismerték el, végleg betört a filmvilágba. Hosszú pályafutása alatt sok filmet forgatott, nálunk is jól ismert közülük a Kánkán, Az első halálos bűn vagy Az elrabolt expresszvonat.

De mindez azért nem biztosított volna neki olyan életet, mint amilyet élt - s ezért is emlegetik vele kapcsolatban a maffiát. Mert azért nem minden színész vesz részt szexpartikon az amerikai elnökkel, mint ahogy ő - és későbbi szeretője, Marilyn Monroe - tette a John Kennedyvel és testvérével, Roberttel. A partikat különben a maffia szervezte, hogy aztán azzal zsarolhassa a bűnözés ellen harcot hirdetett Kennedy-fivéreket.

Sinatra viszont védettséget élvezett, nem bántotta senki, ő pedig élvezte az életet, négy feleséget fogyasztott el, köztük volt Ava Gardner és Mia Farrow is. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr6418123284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása