Válogatott napi évfordulók

2023. november 17. 00:05 - hudobny

80 éves LAUREN HUTTON

2023. november 17-én 80 éves LAUREN HUTTON amerikai színésznő

Amint mondani szokás: nehéz gyerekkora volt, édesapját nem is ismerte, elesett a háborúban. Nemigen gondolta volna, amikor nagy nehezen összeszedte a pénzt tanulmányaira, hogy egyszer még dúsgazdag filmsztár lesz belőle. De csinos lány volt, táncosnőnek készült, ám néhány balettóra után tanárai eltanácsolták a pályától, így aztán pincérnőként kezdte a nagybetűs életet. Időközben a szemrevaló bakfisból izgatóan szép nő lett, ezért a New Orleans-i ételbárból egy New York-i Playboy-klubba szerződött pomponos fenekű nyuszinak.

Itt fordult meg élete menete, szépsége ugyanis megbabonázott egy modellügynököt, s Lauren nemsokára az előkelő Dior-szalonban találta magát. Onnan szerződtette le a Revlon divatcég évi 200 ezer dollárért, de meg is szolgálta a bérét, hiszen éppen kéttucatszor szerepelt a Vogue magazin címlapján, s ezzel máig csúcstartó. Természetesen a filmesek is felfigyeltek rá, elhalmozták szerepekkel, de jellemző a vele szemben támasztott elvárásokra, hogy már vagy húsz film volt mögötte, mire szükségét látta beiratkozni egy színiiskolába. Nem is tekintették színésznőnek egészen 1980-ig, amikor az Amerikai gigolo című filmben először adta bizonyítékát annak, hogy nem hiába járt az Actor's Studióba, kellemes külseje mögött tehetség is rejtezik.

Kishíján valódi művésznő lett belőle, hisz a franciák Európába csábították, de aztán mégis visszatért az amerikai kommersz filmgyártás világába, s olyan mozikban kapott szerepet, mint a Mindenki fogja a magáét, a Tökéletes emberek, a Vinnie, az egy 1ügyü, a Veszett szenvedély és a Halálos feszültség. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr8118260223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása