Válogatott napi évfordulók

2023. november 20. 00:06 - hudobny

60 éves MING-NA

2023. november 20-án 60 éves MING-NA amerikai színésznő

A Vészhelyzet című filmsorozat Chen doktornőjeként nálunk is jól ismert színésznő az akkor még portugál gyarmati felügyelet alatt álló, Kínába ékelődött Makaóban született, de szüleivel már négyévesen az Egyesült Államokba került. Édesapja jólmenő vendéglős lett, így lánya tanulhatott, még egyetemre is járt, ahol színháztörténetet hallgatott. New York-ban, az off-Broadway kis színházaiban kezdte pályafutását, s elég későn figyelt fel rá a mozgóképes szakma.

Első tévésorozatának forgatásakor már közelebb volt a harminchoz, mint a húszhoz, s már majdnem a kezdetkor megfeneklett tévés karrierje, mert az első forgatási napon elaludt, és kis híján elkésett a munkából. De szerencsére még időben odaért, így aztán nem lett kegyvesztett, bekerült a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb sorozatába, a Vészhelyzetbe is. S bár van pár mozifilmje is - a Streetfighterben Jean-Claude van Damme partnere volt -, de érdekes módon leginkább a szinkron foglalkoztatja, ő volt például Mulan "angol hangja", és teljesítményéért megkapta a műfaj legrangosabb szakmai kitüntetését. Arrafelé különben nagy becsben áll a szinkron, a Final Fantasy című rajzfilmben olyan sztárokkal szinkronizált együtt, mint Donald Sutherland, Alec Baldwin, James Woods és Steve Buscemi.

Visszatérve a kínai szépségre és a Vészhelyzetre, mint tudjuk a sorozatban Chen doktornő elvetette a magzatát, no, ilyet Ming-Na sosem tenne. Igaz, neki van egy szerető férje, akinek két gyereket szült. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr7218261507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása