Válogatott napi évfordulók

2023. november 22. 00:10 - hudobny

65 éves JAMIE LEE CURTIS

2023. november 22-én 65 éves JAMIE LEE CURTIS amerikai színésznő

Tony Curtis és Janet Leigh lánya - ereiben tehát némi magyar vér is csörgedezik -, így nemigen lehetett volna más, mint színésznő. De éppen nagyhírű szülei miatt indult nehezen a pályája, sokáig nem tudott ugyanis kitörni az árnyékukból, hiába vetette bele magát a munkába, alakításait a kritika rendre kicikizte.

Több horrorfilmben szerepelt - a leghíresebb közülük A köd -, s ezzel kivívta Hollywoodban "a sikoly királynője" címet, amit persze megint csak nem elismerésnek, hanem gúnynak szántak. Csak 1988-ban sikerült elfogadtatnia magát szuverén színésznőként, akkor forgatta ugyanis A hal neve Wanda című filmjét, s azóta "normális" filmekben is szerepel, ilyen mozija a Dögölj meg, drága Mona! és A panamai szabó.

S ezekben a filmekben talán már örökbefogadott gyermekei is megnézhették a mamát, mert korai horrorfilmjei tilosak voltak a számukra. A nagy nehezen révbe ért Jamie ugyanis nagyon gondosan nevelte a gyermekeit, hiszen neki magának is sok gondja akadt. Megjárta az alkoholmámor mélységeit, rákapott a drogokra, a bátyja meg is halt kábítószer túladagolásban.

Úgyhogy amióta boldog házasságban él az angol Christopher Guest író-rendezővel, nagyon megbecsüli a békés élet örömeit. Pedig az egykori vadóc színésznő későbbi férjével is úgy ismerkedett meg, hogy meglátta a képét egy lapban, megtetszett neki, ezért meghagyta az ügynökénél a telefonszámát. A halvérű angol azonban - aki azóta a brit felsőház tagja -, komoly ember, nem is reagált a felkínálkozásra. Később aztán véletlenül találkoztak, s akkor már illedelmes körülmények között szerettek egymásba. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr418261513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása