Válogatott napi évfordulók

2023. december 19. 00:03 - hudobny

175 éve hunyt el EMILY BRONTE

2023. december 19-én 175 éve hunyt el EMILY BRONTE angol írónő

Egyetlen regényt írt, mégis előkelő helyet szerzett a világirodalom történetében, az Üvöltő szelek ugyanis remekmű, a belőle készült film pedig szintén világsikert aratott. A mű az emberi életről szóló lírai vallomás, s szerkezetét tekintve  teljesen újat hozott az angol irodalomban; a cselekmény  ugyanis  nem kronológikus sorrendet követ, hanem visszafelé peregnek benne az események. A regényt sokan az antik tragédiákhoz hasonlították,  sőt egyesek íróját Shakespeare-rel egy lapon emlegetik. A mű természetesen magyarul is olvasható,  csakúgy mint  versei. Mindössze 30 évet élt. (Kalendárium Press)

Az évfordulóra a Kalendárium Press az írónő Üvöltő szelek című könyvét kínálja két antikvár kiadásban. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr6718283081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása