Válogatott napi évfordulók

2024. január 05. 04:36 - hudobny

70 éves KRASZNAHORKAI LÁSZLÓ

2024. január 5-én 70 éves KRASZNAHORKAI LÁSZLÓ író

A világszerte talán leghíresebb kortárs magyar írók egyike, amihez mondjuk kivételes tehetségén kívül az is hozzájárul, hogy igazi világpolgár, Berlinben éppen úgy otthon van, mint Spanyolországban, Kínában vagy Amerikában. New Yorkban például egy időben a világhírű Allen Ginsberg new yorki lakásában lakott, s a "Leples Bitang" sokat segített is neki az írásban. Könyvei is rendre megjelennek idegen nyelveken, például a Sátántangó, Az ellenállás melankóliája, a Werckmeister harmóniák vagy a Báró Wenckheim hazatér. Számos magyar kitüntetést kapott - például a Kossuth-díjat -, de emellett tucatnyi külföldi és nemzetközi irodalmi díj kitüntetettje, és a neve szinte minden évben felmerül a Nobel-díj várományosok között is. Műveiből több film is készült, Tarr Béla szinte kizárólag az ő könyveit filmesítette meg. Legújabb könyve a napokban megjelenő Zsömle odavan, ami több más művével együtt már szintén megrendelhető tőlünk. (KalPress)

A képeken látható könyvek 30% kedvezménnyel rendelhetőek egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr9618295667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása