Válogatott napi évfordulók

2024. január 19. 00:02 - hudobny

70 éves KATEY SAGAL

2024. január 19-én 70 éves KATEY SAGAL amerikai színésznő

Ha az ő esetében is érvényesül az a szabály, hogy egy színészt könnyen azonosítanak a nézők a szerepével, bizony Katey nagyon rosszul jár. Őt ugyanis az egész világ az Egy rém rendes család című filmsorozat borzalmas feleségeként, Peggy Bundyként ismeri. Peggy egész egyszerűen rémes, feleségnek, anyának csapnivaló, lusta, nem tud főzni, nem dolgozik, de nem látja el a háztartást sem, egész nap a körmét reszelgeti, és kényeskedve tipeg a rendetlen nappaliban. Katey remekül hozza a figurát, pedig Peggynek pont az ellentéte.

Fiatal korától szorgalmasan készült tervei megvalósítására, először énekesnőnek készült, s célt is ért, hiszen olyan sztárok mögött vokálozott mint Boy Dylan és Gene Simmons. Aztán színésznő lett, s bár nálunk jórészt csak az Egy rém rendes család című sorozata ismert, több mozifilmben is játszott. Tehát nem hogy nem lusta, hanem kifejezetten szorgalmas. Feleségnek is elsőrangú, annak ellenére, hogy harmadik házasságában él. Első férjével azért romlott meg a viszonyuk, mert mindketten a rockzenében dolgoztak, és alig találkoztak. Második férje mellett viszont a végsőkig kitartott, ám a férfi súlyos alkoholizmusát a végén már nem lehetett elviselni: a sokadik elvonókúra utáni visszaesést követően beadta a válópert. Mostani férjével, az író Kurt Sutterrel éppen két évtizede házasodtak össze, boldogan élnek, közös gyerekük is van. Katey énekesnői karrierjét is újrakezdte, féltucat saját lemeze is megjelent.

Visszatérve híres tévésorozatára, Katey saját maga is hozzájárult a sikeréhez, már amennyiben Peggy tulajdonságait jórészt ő találta ki magának: ő tervezte a figura ruhatárát, feltupírozott frizuráját és tipegő járását. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr6318306217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása