Válogatott napi évfordulók

2024. január 22. 00:02 - hudobny

65 éves LINDA BLAIR

2024. január 22-én 65 éves LINDA BLAIR amerikai színésznő

Aranyos, cserfes kislány volt, született tehetség a kamerák előtti szerepléshez. Hatévesen már reklámfilmeket forgatott, tizenkét évesen pedig már közel nyolcvan volt mögötte. Emellett nyomtatott reklámokban is szerepelt, mire a valódi filmezést elkezdte, az arcát a több száz címlapfotóról jól ismerte mindenki. Első mozisikerét 14 évesen aratta, amikor hatszáz jelentkező közül őt választották ki az azóta kultuszfilmmé vált Az ördögűző főszerepére.

Tökéletesen megoldotta a felnőtteket is komoly erőpróba elé állító feladatot, egyedül a hangját kellett "szinkronizálni", mert nem tudott elég hátborzongatóan őrjöngeni. A film kirobbanó sikere nyomán sajnos Hollywood beskatulyázta szegényt, egyik horrorfilmet forgatta a másik után, gyakran kellett drogos lányokat vagy olcsó prostikat alakítania, s végül annyira beleélte magát a történetekbe, hogy ő maga is elindult a lejtőn lefelé. A testét ugyan nem árulta pénzért, de rákapott az italra és a drogokra, szenvedélybetegségeibe kishíján belehalt. Szerencséjére egyszer lekapcsolták a zsaruk drogozás közben, majd a bíróság három éves felfüggesztett börtönre ítélte, így kénytelen volt leszokni, ha nem akart bevonulni a sittre. Szerelmi élete is rendeződött, 15 évesen belehabarodott a nála tíz évvel idősebb rockerbe, Rick Springfieldbe, de később már inkább hozzá illő férfiakat választott, bár az igazit máig nem találta meg.

Viszont tényleg kigyógyult szenvedélybetegségeiből, sőt, manapság már lelkes vegán. Otthon csirkéket nevel, és nagy lelkierőről tanúbizonyságot téve, nem eszi meg őket. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr4618308237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása