Válogatott napi évfordulók

2024. január 22. 00:02 - hudobny

75 éves STEVE PERRY

2024. január 22-én 75 éves STEVE PERRY amerikai énekes, a Journey együttes frontembere

Az aranytorkú amerikai énekes a Journey együttes frontembereként remekelt a hetvenes-nyolcvanas években. A csapat 1973-ban alakult, ám a rendre kiadott magas színvonalú albumok, melyek sorát 1975-ben indították el, sajnos mégsem hoztak komoly kereskedelmi sikert. 1977-ben Steve Perry beléptével szegődött melléjük a szerencse, az Infinity című korongjuk milliós példányszámban kelt el. Egyre jobban szerepeltek a következő években kiadott nagylemezeikkel a listákon, de legnagyobb áttörést az Escape című albumukkal érték el, mely 1981-ben Number One volt Amerikában. 1983-ban piacra dobták a Frontiers című anyagot, ami szintén jól fogyott, sőt, a Separate Ways nagy sláger lett.

Ezt követően a zenészek szólóban is próbálkoztak, Perry megjelentette a Street Talk-ot, amit a közönség jól fogadott. A zenekar tagjainak nagy "találkozása" 1986-ban jött létre, amikor megalkották a Raised On Radio című albumukat, mely sokak szerint a legjobb munkájuk. Perry ezután megalakította a Bad English nevű bandát, ami egész jól szólt, még a slágerlistát is vezették a When I See You Smile című dalukkal, aztán Steve ebbe is beleunt és feloszlatta a társaságot. 1994-ben a For The Love Of Strange Medici című szólólemezzel jelentkezett. 1996-ban újra összeállt a Journey Steve Perry-vel és kiadta a Trial By Fire albumot, ami 3. volt az amerikai listán. Ezt követően Perry egészségügyi problémák miatt távozott a csapatból, amely azóta négy nagylemezt csinált.

Ünnepeltünk is összeszedte magát: 1984, 1994 és 2018 után 2021-ben The Season címmel kiadta negyedik önálló nagylemezét. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr8718308231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása