Válogatott napi évfordulók

2024. február 28. 00:04 - hudobny

80 éves SEPP MAIER

2024. február 28-án 80 éves SEPP MAIER német labdarúgó

Egy híján húszéves pályafutása során mindent megnyert, amit csak lehetett, a Bayern München csapatával háromszoros BEK-győztes, a válogatott kapusaként pedig 1972-ben Európa-bajnoki aranyat, 1974-ben pedig világbajnoki címet szerzett. A hetvenes években nemigen volt nála jobb kapus a világon, de hazájában, az egykori NSZK-ban bizonyosan nem, a Bayern kapuját például megszakítás nélkül 422-szer védte - legendássá vált hosszú szárú nadrágjában. Érdekes módon a teniszt talán még a labdarúgásnál is jobban szereti, visszavonulása után sem focisulit, hanem tenisziskolát nyitott. De a focihoz sem lett hűtlen, később a Bayern München és a válogatott kapusedzője volt. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1418336979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása