Válogatott napi évfordulók

2024. március 02. 00:04 - hudobny

165 éve született SÓLEM ALÉCHEM

2024. március 2-án 165 éve született SÓLEM ALÉCHEM zsidó költő és író

Oroszországban született, ahol tanító, majd rabbi volt, azután pedig átvette apósa üzletét, de tönkrement. Ekkor mérgében felhagyott az üzlettel, s csak az írásnak, az írásból élt. Nem is rosszul, hiszen igen termékeny író volt, negyven kötetnyi regényt, elbeszélést és színdarabot írt, s jellegzetes humorú írásai nagyon népszerűek voltak. Műveit félszáz nyelvre fordították le, a legjobbakat természetesen magyarra is. Leghíresebb műve a Tóbiás, a tejesember, abból készült a Hegedűs a háztetőn című világhírű musical. New Yorkban hunyt el, s Izraelben ma is nagy megbecsülésnek örvend munkássága, Tel Aviv-ban emlékmúzeuma is van. (KalPress)

Az évfordulóra a Kalendárium Press az alábbi könyveket ajánlja. Mindkettő antikvár példányban rendelhető egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr718343551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása