Válogatott napi évfordulók

2024. március 08. 00:07 - hudobny

25 éve hunyt el JOE DiMAGGIO

2024. március 8-án 25 éve hunyt el JOE DiMAGGIO amerikai baseball-játékos

Sportága történetének egyik legnagyobb alakja volt, sikert sikerre halmozott, az ő nevéhez fűződött például az a rekord, hogy megszakítás nélkül 56 egymást követő meccsen ért el találatot, s többször elnyerte a legjobb játékosnak járó díjat is. Ennek ellenére a kutya sem ismerné a nevét a hazáján kívül, ha 1954-ben nem veszi feleségül minden idők egyik leghíresebb színésznőjét, Marilyn Monroe-t.

Akkoriban mindketten a legnagyobb sztárok közé tartoztak Amerikában, ám amíg Marilyn karrierje csúcsán tündökölt, Joe már visszavonult. Persze, hogy nem illettek össze. Már a nászútjukon elkezdődtek a bajok, Japánba és Koreába mentek, s mindkét helyen rajongók ezrei fogadták Marilynt, Joe-ra viszont rá se hederített senki. Joe egyszerűen irigyelte felesége népszerűségét, s inkább azt szerette volna, ha szexbálvány asszonykája otthon üldögél és ájultan hallgatja az ő történeteit sportsikereiről. Marilyn viszont csillogásra vágyott.

Kezdettől fogva nem jöttek ki egymással, s mikor Joe elment arra a forgatásra, amelyen azt a híres - fényképen is máig ismert - jelenetet vették fel, amikor Marilyn fehér szoknyáját felfújja a szellőzőcsatornából kiáramló levegő, a bámész tömeg hangos tetszésnyilvánításain úgy begurult, hogy a forgatás után alaposan megverte csodaszép feleségét, a színésznőt a sminkesek még egy hét után is alig tudták kameraképes állapotba hozni. Marilyn két hét múlva beadta a válópert, így házasságuk mindössze kilenc hónapig tartott, még abban az évben elváltak, amelyben megesküdtek.

Érdekes módon Marilyn és Joe a válásuk után lettek igazán jóban, a színésznő haláláig barátok maradtak, Joe később is mindig szeretettel beszélt róla, és sosem nősült meg többé. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3618347925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása