Válogatott napi évfordulók

2024. március 08. 00:03 - hudobny

75 éves TEOFILO CUBILLAS

2024. március 8-án 75 éves TEOFILO CUBILLAS perui labdarúgó

Amikor jó pár évvel ezelőtt beválasztották a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szakmai bizottságába, a labdarúgás fiatalabb szerelmesei talán kérdően néztek egymásra: ki ez a perui fickó. Az idősebb drukkerek persze nagyonis tudják, hogy kicsoda ő, hazájában pedig ma sincs fiúgyermek - leány se nagyon -, aki ne ismerné a nevét.

A közép-amerikai ország ugyan sohasem tartozott a futball-nagyhatalmak közé, de sokszor  ott volt a középmezőnyben. Hogy másra ne is emlékeztessünk, 1982-ben a perui válogatott 2:1-re verte a magyarokat a Népstadionban. Maga Cubillas három világbajnokságon szerepelt, 13 vébémeccsén 10 gólt lőtt, nála többször csak hat játékos talált a kapuba - például Ronaldo, Gerd Müller, Pelé és Kocsis Sándor -, de manapság a több résztvevő ország miatt a meccsek száma is több.

A kiváló középcsatárt azért is becsülik hazájában, mert bár ő is játszott néhány évig külföldön, Peruhoz mindig hű maradt. Pedig lehetősége lett volna például az Egyesült Államokba költözni, hiszen több évig játszott az akkor szerveződő amerikai bajnokságban, négyszer beválasztották az All Star-csapatba is, pedig olyanokkal rúgta a bőrt ott akkoriban, mint Pelé, Gerd Müller és George Best. Fort Lauderdale városában ő alapította a ma is üzemelő focisulit. Pályafutása csúcsán a szakemberek és a drukkerek körében általános volt a nézet: ha brazilnak vagy argentinnak születik, simán világbajnok lehetett volna. És amikor pár éve összeállították minden idők 100 legjobb focistájának listáját, ő is ott volt közöttük. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3818347463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása