Válogatott napi évfordulók

2024. március 13. 00:12 - hudobny

85 éves NEIL SEDAKA

2024. március 13-án 85 éves NEIL SEDAKA amerikai énekes

Karrierje tiszteletet parancsoló, hiszen 1958-ban robbant be a könnyűzenei életbe, és népszerűsége ma is töretlen. Pályafutása egyszer volt veszélyben, még az elején, amikor autójával elütött egy szarvast, és hajszál híján egy szakadékba zuhant. De megúszta, így onthatta tovább a slágereket.

Az Oh, Carol című, ma is ismert dallal kezdte, amelyet a csodás énekesnőnek, Carole Kingnek ajánlott, majd következett a Calendar Girl, a Happy Birthday Sweet Sixteen és a Breaking Up Is Hard To Do. Ő alapította a The Tokens együttest, amely The Lion Sleeps Tonight című slágert jegyezte. Bár a Beatles együttes viharos világsikere egy időre kissé háttérbe szorította, de 1974-ben már megint ő vezette az amerikai slágerlistát, ezúttal a Laughter In The Rain című dalával. De nincs mit csodálkozni rajta, istenáldotta tehetség, nyolcévesen már a csodájára jártak, a tekintélyes Juilliard School Of Music zongoratanszakán pedig Arthur Rubinstein személyesen választotta ki tanítványául. A komolyzene is bizonyára jól járt volna vele, ő azonban nem tartotta magát elég jónak, így átállt a slágergyártásra.

Kell-e mondani, hogy sokszoros milliomos, ennek ellenére megmaradt kedves, közvetlen fickónak. Népszerűségéhez az is hozzájárult, hogy a dicsőség nem szédítette meg, már javában körülrajongott sztár volt, amikor még mindig egy bérelt lakásban élt. Az is szinte példa nélküli a szórakoztatóipar világában, hogy 1962-ben, azaz 23 évesen megnősült, és ma is első és egyetlen feleségével él.  (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr6718347893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása