Válogatott napi évfordulók

2024. március 17. 00:13 - hudobny

75 éves PATRICK DUFFY

2024. március 17-én 75 éves PATRICK DUFFY amerikai színész

Szegény ír családban nőtt fel, fiatalon asztalosként és teherautó-sofőrként tartotta fenn magát, s közben önerőből kitanulta a színészmesterség elméletét. E tudással felvértezve aztán nagy bátran jelentkezett a washingtoni egyetem színitagozatára, s rögtön fel is vették. Ennek ellenére nehezen indult a pályafutása, sokáig csak statisztált, majd az Ember az Atlantiszról című filmjében felfigyelt rá a sikeres producer, Leonard Katzman, aki meghívta a Dallas című filmsorozatba.

Kezdetben ehhez a szappanoperához sem fűztek túl nagy reményeket készítői, ám a Ewing-család története nem várt óriási siker lett. A Bobby Ewingot alakító Duffy pedig milliók kedvence, akkoriban képeivel tele voltak a lapok, a pletyka még filmbéli partnerével, Victoria Principallal is összeboronálta. S ekkor nála tíz évvel idősebb felesége választás elé állította a hírbehozott szívtiprót, vagy ő, vagy a Dallas. A feleségét rajongásig szerető sztár sokak megdöbbenésére a filmsorozatot hagyta ott, ám filmbéli halálát nem fogadták el a rajongók, egy nemzet követelte vissza kedvencét a sorozatba. Így aztán Bobby "feltámadt".

A Dallas befejezése óta alig-alig forgat, bár a nálunk Egyről a kettőre címmel vetített sorozatát is jól fogadták a nézők, voltaképpen visszavonultan él, szülei meggyilkolása óta áttért a buddhizmusra, s ideje java részét feleségével közös meditálással tölti. Annál nagyobb szerencsénk, hogy a minap elvállalta a szereplést egy magyar filmben, úgyhogy  tavaly nálunk forgatott. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1318355555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása