Válogatott napi évfordulók

2024. április 09. 00:07 - hudobny

70 éves DENNIS QUAID

2024. április 9-én 70 éves DENNIS QUAID amerikai színész

Ha mai szülinapján összegzi az életét, legelőször is azt kell megállapítsa, ezer szerencse, hogy egyáltalán megérte ezt a napot. Régebben állandó harcban állt a kábítószerekkel és az alkohollal, többször is éppencsak hogy megmenekült. Szenvedélye mindenre kihatással volt, mielőtt színész lett, voltaképpen csavargó volt, pár hónapnál tovább egyetlen munkahelyen se bírta, és gyorsan kötött házassága is hamar tönkrement. A színészi karrierje sem sokat segített, bár a megélhetését biztosították, a drogozás sajnos Hollywoodban is bevett szokás.

Az életét valójában a szerelem mentette meg, megismerkedett Meg Ryannel, 1991-ben feleségül vette, s a szimpatikus színésznő kigyógyította szenvedélybetegségéből, Meg egy időre még a színésznői pályát is elhagyta miatta. Dennisé viszont beindult, s olyan nagyszerű filmekben játszott, mint a 2 és fél kém, a Kedves ellenségem, a Vérbeli hajsza, A nagy móka, a Wyatt Earp, az Apád-anyád ide jöjjön, a Sárkányszív és a Távol a mennyországtól. Meggel különben állandóan veszekedtek, de ennek ellenére sokáig szinte álompárnak számítottak, még gyermekük is született. Az egykori lump vagány teljesen megjavult, reggel ötkor kelt, hogy reggelit csináljon a családjának, és két hétnél tovább nem volt tőlük távol. Ezért  még a bennfentes újságírókat is meglepte a hír; a házaspár válik.

Persze nemsokára kiderült az ok is, a fitos orrú színésznő egy forgatáson beleszeretett Russell Crowe-ba, aki a Gladiátorral épp akkoriban ért pályafutása csúcsára. Meg azonban hamar csalódott új szerelmében, és megpróbált visszamenni Dennishez, aki azonban addigra már megszokta új életét. Aztán újra megnősült, ikrei születtek, de ez a házassága is tönkrement. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr4418369769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása