Válogatott napi évfordulók

2024. május 21. 00:08 - hudobny

75 éves DOLLY

2024. május 21-én 75 éves DOLLY énekesnő

A népszerű énekesnő két személyes adatát nem árulja el soha; az életkorát és az eredeti nevét, de talán nem lesz baj belőle, ha mi viszont közreadjuk, hogy Penczi Mária Ilona a valódi neve, és ugyebár a kerek születésnapját ünnepli ma.

Az viszont már teljesen publikus, hogy eredetileg voltaképpen színésznő, hiszen felvették a főiskolára - bár csak fél évig járt oda -, és játszott is a Déryné Színházban - igaz, szintén csak fél évig. De csalódott a színjátszásban, úgyhogy önként felhagyott a pályával, és elment adminisztrátornak a Mentőszolgálathoz. Énekesnői álmait azonban sosem adta fel, úgyhogy amikor 1979-ben ajánlattal kereste meg Fenyő Miklós, azonnal igent mondott neki. Így került be a Hungária együttesbe, amellyel aztán bombasikert aratott. De a Limbó hintóval indult szédítő népszerűség idővel széthúzást szült a zenekar tagjai között, és a Hungária felbomlott. Romjain megalakult a Dolly Roll, amelybe Novai Gábor, Fekete Gyula és Kékes Zoltán tartott vele, Fenyő Miki magában, Szikora Robi az R-GO-ban folytatta. A változó felállású Dolly Roll a népszerű, könnyed vonalat nyomta, s talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt állítjuk, a színvonal terén is tettek engedményeket. A "csúcsra" a Csintalan palacsinta és a Tipi-tapi dínó című filozófikus dallal jutottak fel, s aztán sokáig ott is maradtak.

A Dolly Roll végét az jelentette, hogy Flipper Öcsi értesítés nélkül távolmaradt egy rendezvényről, mire az együttes feloszlott. A haragosok később kibékültek, sőt zenéltek is együtt. De erre már régóta nincs lehetőség, Flipper Öcsi, Fekete Gyula és Kékes Zoltán sincs már közöttünk sajnos. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3518407039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása