Válogatott napi évfordulók

2024. május 22. 00:03 - hudobny

50 éves ÓNODI HENRIETTA

2024. május 22-én 50 éves ÓNODI HENRIETTA tornásznő

Békéscsabán született, ma a város díszpolgára, aki azonban sajnos csak ritkán keresheti fel sportpályafutása kezdeteinek helyszíneit, az egykori tornatermet, ahol először próbálgatta a flikk-flakkokat. Ünnepeltünk ugyanis a távoli Egyesült Államokban, Florida államban él, ahol a férje saját természetgyógyászati klinikát vezet, Heni pedig az adminisztrációs feladatokat látja el a családi vállalkozásban. Három gyerekük van, akik ugyan az anyukájukkal magyarul beszélnek, de voltaképpen már amerikaiak, és bizonyára nagyon büszkék a mamájukra.

Van is mire, hiszen Heni világraszóló sikereket ért el, első nemzetközi sikerét 15 évesen, 1989-ben aratta; Európa-bajnok lett felemáskorláton, amivel beírta a nevét a hazai sport történetébe is, ő ugyanis a magyar női tornasport első Európa-bajnoka. 1992-ben ért fel a csúcsra, előbb Párizsban világbajnok lett, majd ugrásban olimpiai bajnokságot nyert a barcelonai ötkarikás játékokon. Az abban az évben az Év tornásznőjévé is megválasztott sportoló tehát megelégedetten vonulhatott volna vissza, de ő társait segítve felkészült még az 1996-os olimpiára is, és csak utána köszönt el végleg a tornateremtől. Illetve nem végleg, mert egy ideig edzősködött, aztán amerikai férjével kiköltözött a nagy vízen túlra, és lediplomázott a texasi egyetem marketing szakán.

Manapság nincs kapcsolata a tornával, de amikor Békéscsabán jár, mindig ellátogat az edzőterembe, vagy egy-egy versenyre. Bár - elmondása szerint - az új szabályokat gyakran nem érti, a jól sikerült gyakorlatokat azért ma is felismeri. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr7418407073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása