Válogatott napi évfordulók

2024. június 01. 00:18 - hudobny

50 éves ALANIS MORISSETTE

2024. június 1-jén 50 éves ALANIS MORISSETTE kanadai énekesnő

Diszkókirálynőnek készült, de nem ért el kimagasló sikereket, mégha forgalomba került is a neve. Aztán Madonna lemezcége vette pártfogásába, s a hosszú barna hajú, érdekes arcú lány az 1996-os Grammy-gálán igazi sztár lett: 1995-ös sikerdalával, a You Oughta Know-val négy kis arany mikrofont vihetett haza az akkor is erős női mezőnyből. (Mariah Carey például egy díjacskát sem kapott, amiért még el is pityeredett.) Alanis viszont ünnepelt: Little Jagged Pill című albumából legkevesebb 13 millió fogyott. Ironic című dalából jólsikerült klip készült: negyedik hatványra emelte magát benne. Leghíresebb klipje azonban a Thank U.

Ilyen előzmények után a világkörüli turné is csak siker lehetett: eljutott Londonba, ahol a Hyde Parkban Bob Dylan, Eric Clapton és a Who társaságában lépett a közönség elé. A turné után egy időre eltűnt, állítólag megnyugvást, szellemi feltöltődést keresett, és ezért még Indiába is elzarándokolt. Majd visszatért, és Supposed Former Infatuation Junkie című lemezével 1998-ban az első helyre került, Uninvited című daláért Grammy-díjat kapott, úgyhogy ott folytatta, ahol abbahagyta. Illetve mégsem, mert a színészi pálya felé is tett egy bátortalan kísérletet, New York-ban A vagina monológok című szabadszájú feminista darabban döbbentette meg a közönséget. Egyébként sem különösebben szégyenlős leányzó, volt olyan klipje, amelyben hosszú fekete haja volt az egyetlen öltözéke. Az is tudvalévő, hogy kedveli a malac vicceket, sőt, nem csak meghallgatja és terjeszti azokat, de néha maga is kitalál egyet-egyet.

Talán túlzásba is viszi néha a szabadosságot, egy koncertkörúton például furcsa fogadást kötött együttese tagjaival arról, hogy a turné alatt ki fekszik le több partnerrel - Alanis a harmadik lett. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr6218416595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása