Válogatott napi évfordulók

2024. június 05. 00:10 - hudobny

75 éves KEN FOLLETT

2024. június 5-én 75 éves KEN FOLLETT walesi író

Walesben született, és sokáig különösebb visszhang nélkül, szabadidejében írta könyveit, mígnem 1977-ben kirukkolt a Tű a szénakazalban című regényével, amely világsikert aratott. A könyvet sokmillió példányban adták ki szerte a világon - sikeres film is készült belőle -, s azóta minden könyvét izgalommal várják az olvasók, napok alatt elfogy. Így történt ez például a Kulcs a Manderley-házhoz, a Kaland Afganisztánban, a Teherán, a Vadmacskák és A katedrális című regénye megjelenésekor is, és ez volt a helyzet, amikor A katedrális folytatását, Az idők végezetéig című új regényét, illetve A megfagyott világ című könyvét, az Évszázad-trilógia 2. kötetét kapkodták el pár nap alatt a magyar vásárlók is, pedig alaposan megkérték az árát.

De megéri, mert legalább két évig a korábbiakkal kell beérnünk, Follett ugyanis minimum ennyi időt szán egy-egy új könyve megírására. Az első évben anyagot gyűjt, a másikban pedig megírja a történetet. Még a módszerét is tudjuk: reggel hétkor ül le az íróasztalához, és délután négyig ír. Este viszont nem hajlandó dolgozni, szeret jókat vacsorázni, megiszik egy kis bort vagy pezsgőt, gyakran megy színházba - a kedvence Shakespeare -, otthon pedig sokat olvas és klasszikus zenét hallgat. Ő maga is muzsikál, basszusgitározik egy amatőr rockzenekarban, még fel is lép velük. Második feleségével él londoni lakásában vagy hatalmas régi vidéki házában, ahol gyakran adnak partikat, imádja ugyanis a nagy társaságot.

Kivételesen jó viszonyban van első feleségével - két gyermeke anyjával - is, gyakran még nyaralni is együtt mennek. Nehéz ilyen harmonikus kapcsolatot találni - mint tűt a szénakazalban. (Kalendárium Press)

A képeken látható könyvek 30% kedvezménnyel rendelhetőek egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr8318416533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása