Válogatott napi évfordulók

2024. június 14. 00:15 - hudobny

55 éves STEFFI GRAF

2024. június 14-én 55 éves STEFFI GRAF német teniszezőnő

A XX. század legjobb teniszezőnőjének választott német lány mindent megnyert, amit lehetett. 22 Grand Slam-torna győztese, többször diadalmaskodott Wimbledonban, az ő nyakába akasztották a szöuli olimpia aranyérmét, de győzött az amerikai, az ausztrál és a francia bajnokságon, sőt, a harmincadik születésnapját is még azzal ünnepelte, hogy ismét megnyerte a Roland Garrost.

Volt időszak, amikor annyira uralta a női mezőnyt, hogy válságba sodorta vele a sportágat. Amikor ugyanis egy elmebeteg merénylő késsel hátba szúrta egyetlen valódi vetélytársát, Szeles Mónikát - aki ezáltal hosszú időre kiesett a versengésből - Steffi egyedül maradt a csúcson, s emiatt lassan érdektelenségbe fulladtak a versenyek. A reklámozók, a szponzorok elmaradoztak, hisz a nemzetközi tornákon szinte előre oda lehetett adni az első díjat Steffinek, s ezzel odalett a játék varázsa, az izgalom. Néhányan nem is bírták elviselni folyamatos sikereit, és őt is megfenyegették. A világranglista akkori első helyezettjére a "Szeles barátai és Graf ellenzői" aláírással közzétett levélben azzal ijesztettek rá, hogy elteszik láb alól.

Szerencsére nem váltották be fenyegetésüket, így Steffi ma is jó egészségnek örvend. Ami annál is inkább örvendetes, mert két gyereke van. Akikből akár világklasszis teniszező is lehetett volna, hiszen az édesapjuk pedig a férfi teniszezők egyik leghíresebbje, Andre Agassi. De a szülők szinte eltiltották gyerekeiket a tenisztől, ki tudja, miért. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr9418427231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása