Válogatott napi évfordulók

2024. június 14. 00:13 - hudobny

70 éves KEMÉNY DÉNES

2024. június 14-én 70 éves KEMÉNY DÉNES vízilabdázó és edző

Ő a mai magyar sport egyik legelismertebb sikerembere, ugyanakkor talán senki nem volt olyan nehéz helyzetben, mint ő. A magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya volt ugyanis, s a közvélemény mindig óriási elvárásokkal van a csapattal szemben.

De szegény az egészet magának köszönhette, mert amikor 1997-ben átvette a válogatott irányítását, az éppencsak megkapaszkodni látszott a világ élvonalában, ő pedig felvitte a legmagasabb csúcsra a fiúkat. Irányításával a "Kemény legények" nyertek világbajnoki és három olimpiai aranyérmet, s jellemző, hogy amikor aztán egyszer "csak" a második helyen végeztek a vébén, általános csalódás övezte a minden más sportágban világraszólóként ünnepelt eredményt.

 

A szurkolók különben először akkor csalódtak, amikor éppen őt nevezték ki szövetségi kapitánnyá, a korábban Olaszországban dolgozó egykori vízilabdázó ugyanis alig rendelkezett edzői tapasztalatokkal, úgyhogy először a közvéleménnyel kellett megküzdenie. Aztán ahogy jöttek a csodálatos eredmények, úgy nőtt a tekintélye, háromszor is megválasztották az év szövetségi kapitányának, s ünnepelt sikeredzőként állt fel végül a kispadról. (Kalendárium Press)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr8718427257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása