Válogatott napi évfordulók

2024. június 22. 00:16 - hudobny

60 éves DAN BROWN

2024. június 22-én 60 éves DAN BROWN angol író

Ünnepeltünk napjaink egyik legsikeresebb szerzője, minden új könyve felkerül a magyar sikerlistákra is, a Digitális erőd, az Angyalok és démonok, A megtévesztés foka, a filmen is nagyon népszerű A Da Vinci-kód vagy az Az elveszett jelkép ma is keresett és olvasott, pedig ezek viszonylag régebbiek, az újak megjelenését pedig tömegek várják.

Sikerének titkát persze sokan kutatják, s abban általában megegyeznek, hogy a szerző magas intelligenciája - tagja a Mensa társaságnak - és művészettörténész képzettsége bizonyára hozzájárul. Könyveiben a tényeket ötvözi bravúrosan a fikcióval úgy, hogy az ember azt is hajlamos ténynek hinni, amit csak kitalál. Jellemző, hogy a Da Vinci-kód helyszíneire élelmes utazási irodák turistajáratokat szerveztek, s olvasók ezrei keresgélték a Louvre-ban a gyilkosság helyszíneként megjelölt férfivécét. Egy könyvben szereplő kis kápolna alig bírta a rohamot, a mellette található kis boltocska viszont óriási forgalmat csinált a szuvenírekből. A Da Vinci-kód különben 2003-ban jelent meg, s annak világsikere irányította rá a figyelmet a szerző korábbi regényeire is, amelyek csak ezután hódították meg igazán a világot.

Maga Brown azt megelőzően inkább zenével foglalkozott, Hollywoodban dolgozott dalszövegíróként, s 1993-ban jutott eszébe, hogy írnia kellene. Éppen a fűszerillatú Tahiti szigetén nyaralt, a tengerparton heverészve Sidney Sheldon egy regényét olvasgatta, s azon töprengett, hogy ilyet ő is tudna írni. Így született meg a Digitális erőd ötlete, ami csak öt évre rá jelent meg. Tahiti bizonyára kedvenc helye azóta is, ünnepeltünk ugyanis regényei jóvoltából ma sokszoros milliomos. (Kalendárium Press)

Dan Brown nagykereskedelmi forgalomban jelenleg kapható valamennyi könyve - az alanti képek csak ízelítőül szolgálnak - 30% kedvezménnyel rendelhető egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu 

https://blog.kalendariumpress.hu/2019/06/22/55-eves-dan-brown/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr318431495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása