Válogatott napi évfordulók

2024. június 25. 00:15 - hudobny

75 éves HAVAS HENRIK

2024. június 25-én 75 éves HAVAS HENRIK újságíró, riporter

Amint egykoron a Heti hetes című népszerű tévéműsorból is megtudhattuk, volt már minden, csak akasztott ember nem.

A teljesség igénye nélkül: kezdte autóvillamossági műszerészként, volt a Volán művezetője, majd bekerült a Rádióba, ahol előbb a hírszerkesztőségben dolgozott, majd riporter lett. Dolgozott a 168 óra című műsorban, 1985-ben Tarnói Gizellával a Szorító, 1988-tól pedig Forró Tamással az Első kézből című rádióműsort vezette, s kivált az ez utóbbiban elhangzott riportjaival országos feltűnést keltett. Aztán következett a tévé, reggelente a Nap TV műsorvezetőjeként láthattuk a képernyőn, majd saját sajtóügynökséget alapított, és ügyvezető igazgatója lett a Budapesti Média Intézetnek. Volt a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, és 1995-ben egészen rövid ideig a Miniszterelnöki Hivatal címzetes államtitkára. Tagja volt a Hazafias Népfront Országos Tanácsának is, sőt, a szervezet országgyűlési képviselőjelöltjeként indult az 1990-es választásokon.

Írt egy sor bestsellert is, amelyek közül talán a Negyvenkilencesek, a Szeretők, a Pro Domo, a Méhkirálynő, A bűnről és a bűnhődésről, a Könyörtelenek és a Pornó lett a legnépszerűbb. A magánélete is nyitott könyv mindenki számára, tudhatjuk, hogy hűséges ÚTE drukker, nős, két gyereke van, és legszívesebben kisoroszi házában tölti az időt. Szeret főzni - kivált lecsót -, nem veti meg a márkás italokat, és szeret sétálgatni a kutyájával - amint az egy nagypapától el is várható.

A képernyőn manapság nem nagyon látni, de ma is aktív, közéleti témákban is hallatja a hangját, és ír is. Jelenleg három könyve kapható nagykereskedelmi forgalomban, mindhárom 30% kedvezménnyel rendelhető egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1518431967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása