Válogatott napi évfordulók

2024. július 14. 00:14 - hudobny

85 éve született KAREL GOTT

2024. július 14-én 85 éve született KAREL GOTT cseh táncdalénekes

Nálunk leginkább az anyanyelvén előadott Lady Karneval című dala okán híres. Sokan kissé megmosolygtató bájgúnárnak tartották, hazájában mégis a legnagyobb népszerűségnek örvendett, a hatvanas évek vége óta 26 alkalommal választották meg Arany Csalogánynak, azaz a legnépszerűbb énekesnek - később már nem is indult, hogy lehetőséget adjon a fiatalabbaknak.

Pályája füttyösként kezdődött egy ottani Ki mit tudon, de mivel az egyik együttes énekese nem ment el a vetélkedőre, ő ugrott be, s mindjárt meg is nyerte a versenyt. Így indult szédületes karrierje, stílusa és hangja alapján ő volt az egykori Csehszlovákia Korda Györgye, nem véletlen, hogy legnagyobb sikerét, a Lady Karnevált is Korda György énekelte magyarul. Az ominózus dalt különben pár éve Nagy Feró is előadta - igaz, egészen másfajta stílusban -, nemrég pedig az Irigy Hónaljmirigy figurázta ki az énekest, s ugyebár parodizálni csak közismert és népszerű előadót lehet. Karel persze többszörös milliomos lett, az egyik leggazdagabb cseh.

És a gyengébbik nem nagy rajongója, aki sokáig őrizte függetlenségét, nem csak művészi megfontolásokból, hanem mert nem akarta elriasztani női rajongóit. Akik még azt is elviselték, hogy Gottról érett férfikorában kiderült, mégis van két lánya. Aztán hatalmas botrányt okozott egy interjújával, amelyben sokakat megdöbbentő vallomást tett; "Azután, hogy belekóstoltam a csoportos szexbe, sajnálok minden olyan napot, ami enélkül telt el". A megnyilatkozás után a producerek alig tudták kimosdatni. De mindez ,már csak emlék, a népszerű előadó 2019-ben elhunyt. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3718444993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása