Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 06. 00:11 - hudobny

10 éve hunyt el BAJOR IMRE

2024. augusztus 6-án 10 éve hunyt el BAJOR IMRE színész

Egyszer egy interjúban azt mondta, már gimnazistaként is volt törzshelye, s reméli, egyszer emléktábla is kerül majd rá: "E falak között hódolt a kulturált sörfogyasztásnak Bajor Imre". Nos, hogy van-e emléktábla az ominózus intézmény falán azt nem tudjuk, de azt igen, hogy egy másik kocsma ajtaján sokáig lógott az "eladó" tábla. Bár ennek ünnepeltünk nem örült, lévén az üzlet a saját étterme, a Kicsihuszár, amely azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért hamar be kellett zárni. Imi maga is elismerte, nem értett az üzlethez, így aztán inkább maradt a színészetnél.

Mert ahhoz viszont nagyon értett, s ezt nem elsősorban sikerfilmjei, a Meseautó, a Le a fejjel vagy az Egy szoknya, egy nadrág bizonyítják, hanem a Szomszédok című teleregény, amelyben megismerte az ország. Ő volt az első hazánkban, aki meleg fiút alakított tévésorozatban, s ezt a rendkívül kényes feladatot bravúrosan oldotta meg, karakterét az egész ország megszerette. Aki véletlenül mégsem, az hosszú időn át a Heti hetes állandó résztvevőjeként feltétlenül, amikor egy ideig hiányzott a csapatból, a nézők szinte követelték vissza. A műsorból sok minden kiderült róla, meg persze néhány tévhit is elterjedt, az alkoholos italokhoz fűződő viszonya például erősen eltúlzott volt. Az viszont igaz, hogy hipochonder volt, vagyis állandóan halálos betegségeket diagnosztizált magán, ráadásul mindig történt is vele valami, még Bali szigetén is az orvost járta, mert belelépett egy kagylóba. Utazni nagyon szeretett, legjobb barátjával, Koós Jánossal gyakran jártak messzi tájakon.

Aztán mégis halálos kór támadta meg szegényt, s 57 évesen hunyt el. (Kalendárium Press)

Megrendelés esetén a képen látható A Bajorimi című könyvet antikvár példányban tudjuk beszerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3618458749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása