Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 10. 00:14 - hudobny

65 éves ROSANNA ARQUETTE

2024. augusztus 10-én 65 éves ROSANNA ARQUETTE amerikai színésznő

Szülei is színészek, sőt, már nagypapája is népszerű tévésztár volt. Igen kalandos ifjúság jutott osztályrészéül, szülei ugyanis egy időben hippinek álltak, kommunákban laktak öt gyerekükkel, úgyhogy a kis Rosanna nemhogy színészetet nem tanult soha, de iskolába is alig-alig járt.

Tinédzserként - szülői beleegyezéssel - rákapott a drogokra, de szerencsére hamar rájött, ha így folytatja, teljesen elzüllik, ezért korán otthagyta családját, és a maga lábára állt. Mivel iskolázottságát ő maga sem tartotta kielégítőnek, viszont szemrevaló lány volt, kézenfekvően adódott a döntés: ő is színész lesz. Hollywoodba ment, s tizennyolcévesen már forgatott, kezdetben főként tévésorozatokban kapott feladatokat, de néhány felejthető mozifilmben is feltűnt. Pályája akkor vett fordulatot, amikor az egyik filmben levette a melltartóját, a rendezők ugyanis rögvest felfigyeltek előnyös külső tulajdonságaira, és sorra kapta a szexis szerepeket. Első méltányolható alakításai a nyolcvanas években születtek, A hóhér dala, az Ez a tiéd, bébi és a Silverado című filmben már megcsillantotta színészi képességeit is.

A népszerűség a Kétségbeesve keresem Susant című filmben, Madonna partnereként köszöntött rá 1985-ben, s azóta sok nagysikerű filmben szerepelt, játszik például a Hiába futsz, A nagy kékség, a Lidérces órák, a New York-i történetek, A linguini incidens és az Áldozat vagy gyilkos című filmben, valamint Quentin Tarantino sokat vitatott zseniális mozijában, a Ponyvaregényben. (Kalendárium Press)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr2718458805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása