Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 11. 00:05 - hudobny

10 éve hunyt el ROBIN WILLIAMS

  • 2024. augusztus 11-én 10 éve hunyt el ROBIN WILLIAMS amerikai színész
  • Zaklatott gyermekkora volt, fotómodell anyja nem nagyon törődött vele, apja pedig a Ford autógyár elnökhelyetteseként zsákszámra hordta haza a pénzt, úgyhogy a kis Robin a szereteten kívül nem szenvedett hiányt semmiben. Szülei alig vették észre, amikor tizenhat évesen elszökött otthonról. Humoros magánszámaival olcsó kocsmákban szórakoztatta a félrészeg közönséget, s a züllött környezetben ő maga is elzüllött. Rákapott a piára és a drogokra, s az mentette meg az életét, hogy haverja, a jeles színész John Belushi belehalt szenvedélybetegségébe.
  • Ekkor Robin kimászott a szemeteskukák közül, összeszedte magát, és New Yorkból elment Los Angelesbe szerencsét próbálni. Fényes sikert aratott, már első szerepe nagy népszerűséget szerzett neki, az Egy úr az űrből című sorozatot azóta is többször ismételték nálunk is. Mozifilmjei szintén világsikert arattak, köztük a Jó reggelt Vietnam, a Hook, a Holt költők társasága, A halászkirály legendája, a Játékszerek, a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van és a Good Will Hunting. Visszatérve gyermekkorára, legjobban a bébiszitterét szerette, s ez olyan élmény volt neki, hogy a szokását megtartotta: első feleségétől azért vált el, hogy elvegye a fia bébiszitterét. Igaz, húsz év házasság után - és két közös gyerek után - tőle is elvált, s végül harmadszor is megnősült. Az Oscar-díjas színész nem volt könnyű természet, egy műsorban az ausztrálokat cikizte, mire maga az ausztrál miniszterelnök szólította fel bocsánatkérésre. Sajátos humorával meg is tette, a kormányfő korábbi szexbotrányára utalva békülésképpen meghívta egy sztriptízbárba.
  • Sajnos élete végefelé ismét rákapott az italra, s bár önként elvonókúrára ment, nem tudott kiszabadulni az ital és a drogok szorításából, s depresszióval is kezelték szegényt. Sorsát azonban az pecsételte meg, hogy Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála. Nem akarta megvárni míg leépül, s végül önkezével vetett véget életének.  (Kalendárium Press)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr5418458823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása