Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 12. 00:02 - hudobny

55 éves TANITA TIKARAM

2024. augusztus 12-én 55 éves TANITA TIKARAM brit énekesnő

Ha a kis Tanita annak idején arról faggatta a szüleit, miért olyan furcsák a vonásai, a neve, és miért Németországban született, izgalmas mesét hallhatott. Az apukájáról, aki indiai-fidzsi származású ugyan, de a brit hadseregben szolgált, és éppen a vadregényes Borneó szigetén állomásozott, amikor megismerkedett egy csodaszép maláj lánnyal. Szerelmük gyümölcse egy kisfiú lett, aki Szingapúrban született, majd jött Tanita, aki azonban már Münsterben látta meg a napvilágot, a papát ugyanis oda vezényelték.

A kislány bizonyára megnyugodott, pár év múlva viszont már az izgatta, mihez kezd magával. Nem nagyon jött be neki semmi, a tanulást abbahagyta, s alkalmi munkákkal keresett egy kis pénzt, odahaza pedig szomorúan énekelgetett. Aztán folytatódott a tündérmese, mert egyik dalát felvette magnóra, a szalag egy producer kezébe került, aki azonnal lecsapott rá, s mire Tanita felocsúdott, már piacon is volt első kislemeze, rajta a Twist In My Sobriety című dallal, amely pár hét alatt meghódította a világot. Alig múlt 18 éves, amikor Ancient Heart című debütáló albuma világsztárrá tette. De jól viselte a hírnevet, visszatért az iskolapadba is, szociológus-politológus diplomát szerzett, a kritikusok pedig külön díjazzák, hogy csak kiérlelt zenei anyagot enged ki a kezéből.

A gondolkodása sem egy átlagos popsztáré, dalaival nem csak szórakoztatni akar, egyszer szimpatikusan azt nyilatkozta: "Ha dalaim hatására csak egy lány marad otthon ahelyett, hogy a diszkóban drogozna, már nem éltem hiába." (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1818458821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása