Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 15. 00:15 - hudobny

80 éves SYLVIE VARTAN

2024. augusztus 15-én 80 éves SYLVIE VARTAN francia énekesnő

Bulgáriában született, édesanyja odavalósi, édesapja pedig a szófiai francia követség attaséja volt. A háború után aztán nem a kedvük szerint alakultak a dolgok, ezért 1952-ben a család Párizsba költözött. Édesanyja nagy reményekkel vágott neki az új életnek, lányának nyelvtanulását szorgalmazta, s álmai között egy biztos titkárnői állás lebegett.

Sylvie viszont másként gondolta, színésznői ambíciókat dédelgetett, s mivel bátyja egy koncertterem művészeti vezetője lett, előbb énekesnőként gondolta a színpadot meghódítani. Nagy lendületet adott ehhez az is, hogy A cherbourgi esernyők című film főszerepét végül nem ő, hanem Catherine Deneuve kapta. Sylvie kicsit megsértődött, s énekesnő lett. Tizennyolc évesen már a párizsi Olympia színpadán énekelt, majd húszévesen feleségül ment Johnny Hallyday-hez, s a két fiatal meghódította a világot. Fellépéseik mind Európában, mind Amerikában telt házakat vonzottak, egyik párizsi szabadtéri koncertjükön kétszázezren voltak. A szédületes sikerre azonban idővel ráment a házasságuk, elváltak, Sylvie az édesanyjával és Johnnytól született kisfiával az Egyesült Államokba költözött, és évekig nem hallottunk róla. Illetve annyit, hogy ismét férjhez ment, s csak akkor vállalt fellépést, ha kedvére valók voltak a körülmények. S megvalósította gyermekkori álmát is, néhány filmben színésznőként szerepelt. De a zenéhez sem lett hűtlen persze, pár éve ismét énekelt egykori sikerei színhelyén, az Olympia színpadán.

S végezetül nehogy elfelejtsük, hogy pályafutásának magyar vonatkozása is van: Nicolas címmel elénekelve ő tette világsikerré Máté Péter Elmegyek című dalát. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr4018459357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása