Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 16. 00:04 - hudobny

90 éves PIERRE RICHARD

2024. augusztus 16-án 90 éves PIERRE RICHARD  francia színész és rendező

Fiatalon nem kellett visszafognia az álmait, dúsgazdag arisztokrata család sarjaként egy hatalmas birtokon nőtt fel,  Rolls Royce-szal vitte a sofőr iskolába is. Rettentő szigorú egyházi iskolába - tegyük hozzá -, s ott nem hogy bohóckodni nem lehetett, de pisszenni is alig. Ám lehetett volna politikus, diplomata, esetleg milliomos léhűtő, de ő olyan akart lenni, mint a többiek. Miközben neki előkelő zsúrokon kellett majszolnia a lazacos szendvicset, arra vágyott, hogy a környékbeli srácokkal focizzon a libalegelőn.

Felnőve szinte elmenekült az álomvilágból, s beállt egy kis színházba statisztának. Szegény nagypapája majdnem szívbajt kapott, ő azonban a család tiltakozása ellenére komikus lett. Kis gyógyír volt a famíliának, hogy annak viszont elsőrangú, filmjei az egész világon népszerűek lettek. Nálunk is telt házakkal ment a Fennakadva a fán, az Ahová lépek, ott fű nem terem, a Magas szőke férfi felemás cipőben és a Félénk vagyok, de hódítani akarok!, mely utóbbit - több más sikerfilmje mellett - ő is rendezett. Mindent elért, amit akart, s külön örült neki, hogy a maga erejéből lett híres és gazdag.

Pályafutása csúcsán már régen túl van, de ma is dolgozgat, inkább már csak kedvtelésből. S mint megannyi híres komikus, a civil életben ő is inkább komoly, megfontolt ember. Üldögél hatalmas vidéki házának teraszán, nézi több hektáros szőlőjét, iszogatja saját termesztésű bordeaux-i borát, s mivel filmeket alig néz, inkább olvasgat. Vagy zenét hallgat. Muzikalitását két fia is örökölte, az egyik szaxofonozik, a másik nagybőgőzik. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr8618459365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása