Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 19. 00:13 - hudobny

75 éve született PAUDITS BÉLA

2024. augusztus 19-én 75 éve született PAUDITS BÉLA színész

A Színiakadémia elvégzése után 1971-ben szerződött első munkahelyére, a József Attila Színházba, majd a Madách Színház tagja lett, és leghangosabb sikereit a Madách zenés darabjaiban aratta: a Charley nénje, a Macskák, a József és a színes, szélesvásznú álomkabát, valamint a Kabaré című musical emlékezetes szereplője volt, később pedig a Producerek című musicalben kapott komoly feladatot. Igazi színházi ember volt, minden műfajban remekül teljesített, de leginkább énekelni tudott, önálló estjeivel is kirobbanó sikereket aratott.

Sajnos szinte egész életét megkeserítették a betegségek. Már főiskolásként kezdődött, amikor Németh László Széchenyi című drámájában ő alakította a címszerepet, és egy fertőzött parókától kihullott a haja. Onnantól fogva kopasz volt, de súlyos csontritkulás is kínozta szegény, lábon hordott ki két szívinfarktust, majd élete végén agyvérzést kapott. 2018-ban hunyt el, s vele a Kabaré leghíresebb magyar Konferansziéja távozott. (Kalendárium Press)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr9418459389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása