Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 22. 00:06 - hudobny

120 éve született TENG HSZIAO-PING

2024. augusztus 22-én 120 éve született TENG HSZIAO-PING kínai politikus

Hosszú évtizedeken át a Kínai Kommunista Párt vezető személyisége volt, hol különböző hivatalos címekkel és beosztásokban, hol csak amolyan szürke eminenciásként, a háttérből irányítva. De mindig meghatározó szerepet játszott a kínai politika alakításában, s jórészt az ő időben beindított óvatos reformjainak köszönhető, hogy Kína ma a világ vezető gazdasági hatalma és az állampárt sem annyira keményvonalas már, mint testvérpártjai. Teng híres mondása volt az általa kezdeményezett gazdasági-politikai reformok hajnalán, miszerint "mindegy, a macska fekete vagy fehér, a lényeg, hogy megfogja az egeret". (Kalendárium Press)

Megrendelés esetén a képeken szereplő idegen nyelvű könyveket új, teljes árú vagy antikvár példányban tudjuk beszerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3418459715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása