Válogatott napi évfordulók

2024. szeptember 02. 00:10 - hudobny

60 éves KEANU REEVES

2024. szeptember 2-án 60 éves KEANU REEVES kanadai színész

Egzotikus vonásain nehéz kiigazodni, édesapja ugyanis kínai és hawaii származású, ünnepeltünk neve is erre utal, a Keanu hawaii nyelven ugyanis azt jelenti: szél a hegyek felett. Ő azonban nem a napfényes szigeten, hanem a libanoni fővárosban született, viszont nem ott, hanem a sokkal hűvösebb Torontóban nőtt fel, úgyhogy igazából kanadai. Ahol minden srác jégkorongozó akar lenni, ő is persze, annál is inkább, mert iskoláival nem volt szerencséje, igaz, tanulását diszlexiája is nehezítette. De a magas szintű jégkoronghoz nem volt elég erős, ezért aztán rendező nevelőapja - édesapja már egészen kis korában elhagyta őket - hatására a színészet felé fordult.

A színiiskolában kitűnt tehetségével, s alig 22 évesen már filmezett. A Féktelen Minnesota című filmben aratta első sikerét, leghíresebb alakítását azonban máig az Otthonom, Idaho című filmben nyújtotta, amelyben személyes jóbarátjával, a tragikusan fiatalon elhunyt River Phoenix-szel játszott együtt. Legkedvesebb filmje azonban A kis Buddha, mert ő maga is buddhista. Számos nagysikerű filmje kedvelt nálunk is, például a Mátrix-trilógia, a Féktelenül és Az ördög ügyvédje, utóbb pedig a John Wick, s külön kell említeni a Kenneth Branagh rendezte Sok hűhó semmiért című filmet, mert Shakespeare-t is nagyon szereti.

A nyilvánosságot viszont utálja, különösen azóta, hogy évekkel ezelőtt két tragédia is érte, előbb halva született a kislánya, majd autóbalesetben elveszítette a gyermek anyukáját is. Azóta nem beszél a magánéletéről, nincs fent a világhálón, és nincs profilja semmilyen közösségi médiában. (Kalendárium Press)

Jelenleg két kiadvány elérhető róla, egy életrajzi könyv és egy színező. Az életrajzi könyv ugyan tavaly jelent meg, de teljesen elfogyott a nagykereskedelmi forgalomban, úgyhogy pillanatnyilag csak antikvár példányban hozzáférhető. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

A színező a hazánkban is népszerű Crush & Color-sorozat darabja, és 25% kedvezménnyel rendelhető egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr9318468789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása