Válogatott napi évfordulók

2024. szeptember 19. 00:09 - hudobny

55 éves CANDY DULFER

2024. szeptember 19-én 55 éves CANDY DULFER holland dzsessz-szaxofonos

A fúvós hangszerek - ki tudja miért - nem túl népszerűek a gyengébbik  nem muzsikusainak körében, akik viszont mégis ilyesfajta csúfságra szánják  magukat,  magas  színvonalon  teszik  a  dolgukat.  Elég,  ha  csak Barbra  Thompsonra gondolunk,  de egyáltalán nem kell szégyenkeznie az amszterdami  lánynak sem,  remekül áll a szaxi a szájában.

A nőnek sem akármilyen Candy  az apjától örökölte hangszere,  s általában maga a zene szeretetét,  lévén felmenője  is jónevű zenész. Candy hatéves korától szaxofonozik, s mindössze 11 éves volt, amikor már apjával koncertezett és felvételeket is készítettek együtt.  Első saját együttese a Funky Stuff, amelynek alakulásakor alig 15 éves volt,  de szerencséjére az iskolában nem  hiányzott. A Dulfer  család büszkeségének pontosan egytucatnyi lemeze jelent meg,  a For The Love Of You című 1997-ben éppen azokban a hetekben, amikor Budapesten  koncertezett, mert többször járt már nálunk is. Egyik legnagyobb sikere különben az 1990-ben kiadott első lemeze, a Sexuality volt - a cím olvastán gondoljon mindenki arra, amire akar. Eddigi pályája során számos neves zenésszel dolgozott  együtt,  közülük  említsük  csak  Aretha  Franklin,  Van  Morrison  és a Pink Floyd, valamint Madonna és Prince nevét,  Dave Stewart társaságában pedig a Lily Was Here című nagysikerű dalt adta elő.  Ez is mutatja, hogy a pophoz és a dzsesszhez egyaránt vonzódik,  sokoldalú zenei ízlésének jó bizonyítéka What Does It Take című albuma is.

Van egy  Sax-a-Go-Go című lemeze  is, újfent bizonyítva, hogy előszeretettel társítja a szaxofont a szexszel. Sőt szívesen beszél is róla: "Mi abban a meglepő,  hogy az ember szívesen a szájába veszi azt a szerszámot, amit annyira szeret?" (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr5318491796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása